Химичен пилинг

Контролирана промяна

Химичният пилинг е нехирургична манипулация, чрез която се цели унищожаване на повърхностните слоеве на кожата с помощта на различни по сила на действие органични киселини. Целта на манипулацията е физиологична и контролирана промяна на вида на кожата, чрез регенериране на нов епидермис. В зависимост от физикохимините свойства на агента, който се прилага, има три вида пилинг: повърхностен, среден и дълбок.

Химическият пилинг подобрява регенеративните процеси в кожата, стимулира подновяването на повърхностните и дълбоки структурни елементи. Кожата става по-еластична, хидратирана и блестяща. Химическият пилинг създава усещане за изглаждане на кожата, заличаване на фините линии и бръчки, избистряне на тена, свиване на порите.

Освен за козметични цели, химическият пилинг намира важно приложение при третиране на белези и постлезионални хиперпигментации от акне,възрастови петна и фотоувредена кожа, лунички, плоски брадавици, актинични кератози и др

Препоръчително е повърхностния пилинг да се прилага веднъж на 7-10 дена, но в зависимост от възстановяването на третираната кожа периодът между отделните процедури може да се увеличи или намали. За постигане на добър резултат обикновено се налага реализирането на 3-5 манипулации. Разбира се, количеството им е строго индивидуално и се моделира в хода на терапията.

Най-често се реализира чрез прилагане на алфа-хидрокси киселини (АХК) – гликолова, млечна или друга плодова киселина. Оказва влияние при корекция на фини бръчки, суха кожа, пигментации и акне.

Използва се за повлияване на по-дълбоки линии и бръчки, белези от акне и пигментации. Най-често прилаганият агент е трихлор-оцетната киселина (ТХА).

Процедура за дълбоко въздействие на структурите на кожата, съпроводено със сериозно излющване и корекция на дълбоките дефекти. Използваните химически агенти обикновено са силно токсични и биха могли да доведат до общо увреждане на организма. Поради тази причина дълбокият пилинг рядко се прилага в ежедневната дерматологична практика.

Цени

Химичен пилинг лице или шия и делколте PQ AGE – 150 лв.

Химичен пилинг PRXT-33 дермален стимулатор – 90 лв.

Химичен пилинг (салицилов, гликолов, бадемов, млечен) лице или шия и деколте – 90 лв.

Химичен пилинг EASY PEEL/Pain Control – 170 лв.